Raija ja Jouko Kivimetsä

Raija Kivimetsä on FM, tietokirjailija ja hyvinvointikouluttaja erikoistumisaloinaan villiyrtit, luonto ja aivojen hyvinvointi. Hän on miehensä Joukon kanssa pitänyt 17 vuoden ajan hortoilu.fi –sivustoa ja kouluttanut tuhansia ihmisiä villiyrttien ja aivoterveyden saloihin Suomessa ja Kreikassa.

Jouko Kivimetsä on ammatillinen opettaja, innovaattori, villiyrttikouluttaja ja elämystuottaja. Hän on toinen Hulluna hortaan –kirjan kirjoittajista ja hortoilu.fi –sivuston perustajista. Hän on vaimonsa Raijan kanssa vetänyt villiyrtti- ja aivoteemaisia hoitavia matkoja Kreetalle 17 vuoden ajan. Lue lisää...

Luento: Elinvoimaa ja energiaa villiyrteistä

Elinvoimaa ja energiaa villiyrteistä

Joko sinä keräät smoothien ainekset tai aamiaisleivän päälliset omalta kotipihalta tai lähiluonnosta? Takapihojen aarteet villivihannekset ja –yrtit, eli horta, ovat hyvinvointia ylläpitävää superruokaa, joka tekee taikojaan elimistössämme puhdistaen, virkistäen ja elvyttäen.

Jos et ole vielä rohkaistunut ottamaan villiyrttejä ruokalautasellesi, älä enää jahkaile, vaan opettele hortoilemaan! Saat uutta virtaa elämääsi, sanovat tuhansia ihmisiä hortoilun saloihin kouluttaneet villiyrttikouluttajat Raija ja Jouko Kivimetsä.

Villivihannekset ja –yrtit ovat herkullista superruokaa, josta saa runsaasti kuituja, vitamiineja, antioksidantteja, kivennäisaineita, jotka pitävät verenpainetta, verensokeria ja kiloja kurissa. Lisäksi horta on ihanteellista ravintoa niin aivoille, maksalle, sydämelle kuin suolistolle.

Luonto tarjoilee satoa varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kasveja riittää kaikille eivätkä ne lopu syömällä.

Olemme tuhansia kertoja nähneet tietyn oivaltavan katseen kurssilaisten silmissä vetämiemme hortakurssien jälkeen. Luonto näyttäytyy sen jälkeen ruoka-aittana eikä sitä tee mieli talloa tai raiskata.

Aivoliikuntaa ja mielenterveyden hoitoa

Hortoilusta saa muutakin kuin hoitavaa ruokaa. Luonnossa kulkeminen keräämisen aikana tukee mielenterveyttä ja on monipuolista liikuntaa koko keholle.

Elinvoimaa ja energiaa villiyrteistä –luennollamme tutustutamme sinut hortoilun innostavaan maailmaan. Kuulet mm. miten opit hyödyntämään villiyrttejä omassa elämässäsi niin että saat uusia herkullisia makuelämyksiä, energisemmän olon sekä paremmin toimivan suoliston ja aivot, kertovat Kivimetsät.

Kivimetsät järjestävät useita kertoja vuodessa villiyrtteihin, luonnon hoitavaan voimaan ja aivojen hyvinvointiin keskittyviä verkkokursseja.

Raija Kivimetsä on kirjoittanut 6 tietokirjaa:

Villikakut – hyvän olon raakakakkukirja (2017, Taina Salosen kanssa)
Villiinny villivihanneksiin – Elinvoimaa ja energiaa luonnosta (2016)
Villiinny, väritä, voimaannu – hoitava hortakirja (2015, kuvittajana Riikka Rängman)
Hulluna hortaan (2013, Jouko Kivimetsän kanssa)
Parasta aivoillesi – ohjeita aivojen hyvinvointiin (2015 neljäs uudistettu laitos Marja Ruutin ja Katja Keräsen kanssa)
Villiinny villivihanneksiin (2005)

www.autuuttaaivoille.fi
www.hortoilu.fi

Kaikki puhujat

Takaisin puhujalistaan