Luento: Metsien (henkiset) terveysvaikutukset

Mirja Nylander

Kokemuksellinen luento: Metsien (henkiset) terveysvaikutukset

Metsäkellintä ja puuhengitys hyvänolon ja terveyden lähteenä

Tuntui hyvältä asettua puuhengitysasentoon – näkökulma vaihtui puunhalaamisesta ”ripustautumisesta” antautumiseen, vapautumiseen, vapauteen. En olekaan vaatimassa puulta jotain itselleni, vaan energiat kulkevat lävitseni ja tuovat minulle rauhan”

Luennon taustalla on Mirjan tarina masennuksesta selviämiseen metsäluonnon ja metsänantimien avulla – millaisia haasteita matkan varrelle on mahtunut ja miten niistä on selvitty. Jokainen saa omaan matkareppuunsa eväitä, eli menetelmiä, uupumuksesta tai masennuksesta selviämiseen ja ymmärtää, miksi kannattaa syvärentoutua (työ)päivän päätteeksi metsäluonnon ja puiden avulla. Luennolla avautuu myös se, millainen henkinen haaste sisältyy masennukseen ja kasvuun siitä eteenpäin.

Saat tiivistä tietoa ja käytännön paketin metsien ja metsän antimien henkisistä hyvinvointivaikutuksista ja yksinkertaisen luonnonläheisen menetelmän oman hyvinvoinnin ylläpitoon. Mielikuvamatkalla koet syvärentoutumisen metsäluonnon avulla ja saat lisäksi katsauksen 13 elinvoimankeskuksen käyttöön ja siihen perustuviin värihengityksiin.

Mirja Nylander on metsuri, metsätieteilijä – maatalous- ja metsätieteiden maisteri, keräilytuoteneuvoja, tutkiva ja kirjaileva hyvinvointialan yrittäjä, voimaantumisen mahdollistaja ja metsäkellijä. Koulutukseen, konsultointiin ja ratkaisukeskeisiin valmennuksiin keskittynyt yritys hänellä on ollut vuodesta 1994 lähtien. Tällä hetkellä Mirjalla on työn alla myös kirja metsien henkisistä hyvinvointivaikutuksista. 

www.forest4lolling.fi