Workshop: Metsä kutsuu kasvamaan

Workshopissa opit, kuinka kuulla mihin ja millaiselle kasvupolulle metsä kutsuu ja millaista matkaa metsä tarjoaa. Miten rohjeta lähteä matkalle ja mitä eväitä kannattaisi ainakin varata eväsreppuun. Käymme läpi kolmentoista elinvoiman/elämänvoiman keskusjärjestelmän, johon pohjautuvat metsäkävelyillä tehtävät värihengitykset. Harjoittelemme myös puuhengityksen kulun käytännössä: asento, hengitystekniikka ja kehon avaukset. Opettelemme äärettömyyshengityksen käytön ja kurkistamme myös värihengityksiä. Metsäisellä mielikuvamatkalla tutustumme tarkemmin omaan polkuumme. Ja muutama metsäinen hyvänolonvinkkikin matkan helpottamiseksi mahtuu vielä mukaan.

www.forest4lolling.fi

Metsäkellinnästä™ ja puuhengityksestä® tiivistetysti:
Metsäkellintä™ on yhdessä koettu innostusvirtapiikki, yhteisen kokemus metsäluonnon käyttämisestä hyvänolon ja terveyden lähteenä. Yhteinen iloittelu metsäluonnon ja kaksijalkaisten kanssakulkijoiden kanssa, arvostavuuden, kunnioituksen ja rakkauden ilmapiirissä.

Puuhengitys® on luonnonlääketieteellinen terveydenhoitomenetelmä, jonka voima ja tehokkuus perustuvat ennen kaikkea syvärentoutumisen kokemiseen. Menetelmää olen kehittänyt jo reilut kymmenen vuotta ja tuhansien puuhengittäjien kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Puuhengityksessä® hyödynnetään puiden ja kulloisenkin ympäröivän metsän tervehdyttävien vaikutusten lisäksi mm. ihmisen omia tietoisuustaitoja, NLP:tä sekä eurooppalaista mystistä rukousperintöä.

Mirja on tuotesuojannut puuhengityksen® luonnonlääketieteelliseksi terveydenhoitomenetelmäksi. Puuhengityksen lopputuloksena on syvän rentoutunut ja rauhallinen tiedostava olotila, jossa aivotoiminta on asettunut samoille aallonpituuksille kuin kontemplatiivisessa rukouksessa, kristillisessä mietiskelyssä ja transsendenttisessä meditaatiossa.

Metsäkellinnän menetelmiä ja näistä erityisesti puuhengitystä® Mirja on käyttänyt lähes kymmenen vuoden ajan työhyvinvointipäivissä, työuupumuksesta selviämiseen, voimaantumisen mahdollistamiseen, matkalla omaan henkiseen kasvuun ja luontoyhteyden syventämiseen.

Kurssin vetäjästä, Mirjasta

Olen metsuri, metsätieteilijä – maatalous- ja metsätieteiden maisteri, keräilytuoteneuvoja, tutkiva ja kirjaileva hyvinvointialan yrittäjä, voimaantumisen mahdollistaja ja metsäkellijä. Koulutukseen, konsultointiin ja ratkaisukeskeisiin valmennuksiin keskittynyt yritys minulla on ollut vuodesta 1994 lähtien. Tällä hetkellä minulla on työn alla myös kirja metsien henkisistä hyvinvointivaikutuksista.

Oman elämäni sykkyrät ja masennus johdattivat minut 2000-luvun puolessa välissä matkailun valtakunnallisen kehittämisten parista NLP:n, energiapsykologian, energiapsykiatrian, energialääketieteen, voimaantumisteorioiden, hyvänolontieteen, kvantti- ja metafysiikan sekä metsien terveysvaikutusten pariin. Tuolloin aloitin väitöstyön tekemisen teemalla ”kuinka voimaantuminen vapauttaa luovuutta” ja tein osallistuvaa toimintatutkimustyötä Voimaantuva Suomi ry:n kasvuryhmässä reilun vuoden ajan.  Metsien hyvänolon ja terveysvaikutusten tutkiminen oli luonteva laajennus väitöstyöhöni siinä vaiheessa, kun selvitin luovuuden yhteyttä ihmisen omaan elinvoimaan ja erityisesti elinvoiman ylläpitoon sekä lisäämiseen.

Olen hyvinvointialan yrittäjä, minulla on syvä kiinnostus viedä tutkimustuloksia sekä –löydöksiä myös käytäntöön. Tutkimustyöni, käytännön kokeilut ja hyvinvointimatkailun sekä virkistyspäivien ja hyvänolon kurssien toteutukset ovatkin mahdollistaneet metsäkellinnän kiteyttämisen menetelmäksi työn- ja elämänimun lisäämiseen sekä hyvänolon ylläpitoon metsäluonnon avulla. Puuhengityksen® olen kehittänyt ja tuotesuojannut luonnonlääketieteelliseksi terveydenhoitomenetelmäksi.

Voimaantumisesta, metsäkellinnästä ja eheytymismatkastani voi lukea seuraavista lehdistä:

  •       EEVA-lehti  kesäkuu 2017 ”Masentuneen selviytymistarina”
  •       Kotiliesi 8.6.2017 ”Metsä paransi masennukseni”
  •       Iltasanomat  13.6.2016 ”Metsäkellinnästä haetaan apua stressiin”
  •       Iltasanomat  15.8.2014 ”Puuhengitystä ja metsäkellintää”
  •       Kotilääkäri 7/2012 ”Metsästä löytyy mielenrauha”

Ja TV1:n Puoli Seitsemän ohjelmassa esitetty metsäkellintätuokio (silloin kun vedin Kolmentoista kuunkierron voima kursseja Mikkelin kansalaisopistolla) löytyy täältä:

Ajatuksistani, töistäni ja vinkeistäni voit lukea lisää nettisivuiltani www.forest4lolling.fi  tai seuraamalla facebookista https://www.facebook.com/MirjaNylanderBiz/

 

Kokoelma puuhengitys- ja metsäkellintäkokemuksia eri kursseilta ja tapaamisista

”Koivunlehtien värit, alkukesän vihreys, tulivat heti mukaan ja jatkuivat koko puuhengityksen ajan.
Hengittäminen oli helppoa sekä maahan, sydämeen että universumiin että takaisin päin. Vajosin
nopeasti todella syvään rentouden tilaan. Kuin en olisikaan seisonut siinä, vaan olisin kellunut jossakin
kenties vedessä hyvin rentona, samalla kevyenä ja raskaana. Mielessä ei ollut mitään muuta kuin
hengitys maahan, sydämeen ja universumiin ja kaunis valossa helmeilevä vihreä väri.”

”Jalkapohjat ja kämmenet lämpenivät, tunsin voimakkaasti kuinka energiakanavat avautuivat ja minussa alkoi tapahtua virtaamista. Virtaus, puu ja maa oli aistittavissa lämpiminä, vaikka metsä oli luminen ja maa roudassa. Koko aamupäivän ennen puuhengitystä oloni oli ollut hyvin väsynyt ja utuinen. Kun lopetin ensimmäisen puuhengityksen ja avasin silmäni tuntui kuin olisin ensimmäistä kertaa herännyt sinä päivänä.”

” Metsäkellinta avaa aisteja nähdä näitä Luojan piilosanomia. Metsäkellintä herkistää ja vie keskittymisen tärkeimpiin asioihin. Se johdattaa priorisoimaan oman hyvinvointiin, se suuntaa energian Sinun elämääsi. Metsäkellinnän kutsumus on Sinun elämäsi rikastuttaminen ja henkinen kasvu. Metsäkellintä on iloa ja positiivisuutta syvimmältä olemukseltaan, se raapustaa hyväillen pinnan alla olevan kauniin esille.   Nyt sen tajuan. Metsäkellintä on Sielun leikkiä Luojan kanssa.”

Ja kokemuksia Mirjasta kurssinvetäjänä

”Sinun kurssillasi on äärimmäisen miellyttävä ja turvallinen olla. Elät ja hengität sitä mistä puhut,
sen tuntee kun se (aihe, intohimo) läpäisee sinut kaikilla tavoilla, silloin mikään ei ole falskia,
huuhaata tai turhaa. Aitoa ja inspiroivaa, Innostus tarttuu. Sinussa on mieletön määrä iloa, joka
välittyy ohjaamisessasi, ihailen sitä että keskityt iloon.”


”Mirja Nylander olet ihana, ihana, ihana immeinen ja niin sydämellä asiasi takana, että ei Sinua voi
kuin ihailla ja halata rutistaa! Olet tehnyt aivan upeaa työtä ja toivon sille paljon siunausta
jatkossakin! Kuten yllä mainitsinkin, koulutusmetodit olivat hyvät ja selkeät. Osaat sytyttää myös
palon, halun tietää lisää. Erinomainen opas olet! Kiitos!”